JOHTAJA

Paavo Hyökki aloitti opintonsa Espoon Musiikkiopistossa vuonna 1987 instrumentteinaan sello ja piano. Vuonna 2010 hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta ja samana vuonna opinnot jatkuivat kuoronjohtoluokalla. Kuoronjohdon diplomin eli A-tutkinnon Hyökki suoritti vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin. Toukokuussa 2013 hän valmistui musiikin maisteriksi.

Paavo Hyökki on toiminut taiteellisena johtajana Ahjo Ensemblessä sen perustamisesta (2013) lähtien. Tämän lisäksi hän on juristikuoro Lain Huudon sekä Mieskuoro Laulajien taiteellinen johtaja. Hyökki on työskennellyt myös produktioluontoisesti useamman kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon mm. Kirkkonummen kamariorkesteri, EMO Ensemble ja Key Ensemble. Vuodet 2005 – 2013 hän toimi lääkärikuoro Medicanton ja vuodet 2006 – 2014 Helsingin Poliisilaulajien taiteellisena johtajana.

Kuoro- ja yhtyelauluammattilaisena Paavo Hyökki on toiminut mm. Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä, Helsingin kamarikuorossa, EMO Ensemblessä, Lauluyhtye Tallassa ja Ensemble Petraloysiossa. Hyökki on kuulunut Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hallitukseen vuosina 2010 – 2016 sekä Suomen Mieskuoroliiton musiikkilautakuntaan vuodesta 2012. Vuonna 2015 hänet kutsuttiin Suomen Mieskuoroliiton taiteelliseksi johtajaksi. Hyökki on myös kysytty jäsen kuoro- ja lauluyhtyekilpailujen tuomaristoihin.